Dief zit klem in schoorsteen

Een dief heeft geprobeerd in te breken bij een lommerd in het Amerikaanse Harrison, Arkansas, maar is vast komen te zitten in de schoorsteen.

Dat meldt New York Daily News donderdag. Op een foto is te zien hoe de ongelukkige dief Michael Wayne Case Jr. dinsdagavond probeerde binnen te dringen bij Capital Pawn.

Eigenaar Ernest Raney trof hem aan in de schoorsteen en vertelt: ''Hij sloeg erg aanstootgevende taal uit. Hij was veel aan het vloeken, maar dat ga ik niet herhalen.''

Nadat zijn vrouw Marie de politie had gebeld, arriveerden brandweer en politie, die vervolgens een touw naar Case gooiden. De schoorsteen heeft een schade van ruim 1.800 euro opgelopen.

Afgesloten

Zelfs als Case slank genoeg was geweest om zich door de schoorsteen te wurmen, was hij niet bij de lommerd binnengekomen, aangezien Raney deze aan de onderkant heeft afgesloten.

"Het is duidelijk dat de dief geen verstand had van schoorstenen. En zelfs als het hem was gelukt, was hij niet uit onze winkel gekomen vanwege het inbraakalarm", zegt mevrouw Raney tegen de website.

"Als dit zaterdagavond was gebeurd, dan had hij nog veel langer vast kunnen zitten. Ik ben blij dat hij niet gewond is geraakt."

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie