Toerist eet zeer zeldzame octopus op

Een Amerikaanse toerist heeft op vakantie in Griekenland een zeer zeldzame zespotige octopus gedood en opgegeten. Het was het tweede zespotige exemplaar ooit gevonden.

Labros Hydras, 49 en geboren in Griekenland, trok het schepsel uit de zee toen hij aan het snorkelen was met zijn zesjarige zoon. Op foto’s is te zien hoe de zoon de octopus volgens plaatselijke traditie doodslaat tegen een steen om het dier vervolgens naar een nabijgelegen taverna mee te nemen.

De chefkok van het restaurant weigerde de ‘hexapus’ te bereiden omdat deze volgens hem ‘heel erg zeldzaam is’ en de Hydras ‘het dier met rust had moeten laten’.


Toch bakte de vader van twee bakte het avondmaal alsnog en diende het op voor zijn kinderen. Naderhand besloot Hydras te controleren wat de chefkok had gezegd en kwam tot de vreselijke conclusie dat hij iets heel erg had gedaan: “Het smaakte net als een gewone octopus, maar nu voel ik me echt slecht. We zagen niks raars aan het dier. We gaan ieder jaar naar Griekenland en vangen dan een octopus, we denken er niet over na.”

Hydras baalt enorm van zijn actie. Aan Daily Mail vertelt de man dat hij mensen bewust wil maken van de natuur en wat onwetendheid daarmee kan doen.

De eerste hexapus werd vijf jaar geleden gevonden in de buurt van Noord-Wales, Groot-Brittannië.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie