Overvallers maken zelfportret met bivakmuts op

Twee Zweedse tienermeisjes hebben het de politie erg makkelijk gemaakt tijdens hun opsporing, door na een overval op een fastfoodrestaurant een foto te maken van zichzelf met hun bivakmutsen nog op.

De meisjes pleegden de overval op 31 maart in het plaatsje Halmstad. Op de foto zijn de meisjes te zien terwijl ze hun bivakmuts nog op hebben. Ze maakten een zelfportret, een zogenaamde 'selfie', met hun telefoon.

Tijdens de overval stapten de minderjarigen met een groot keukenmes het restaurant binnen en schreeuwden: "Geef me geld of ik steek je neer!" Het duo maakte uiteindelijk slechts 300 euro buit.

Een politiehond werd ingeschakeld om de jonge dieven op te sporen. Het geurspoor leidde de agenten naar het huis van hun opa en oma. Daar vond de politie twee bivakmutsen en het keukenmes.

Alsof dat nog niet genoeg bewijs was, werd de foto gevonden op de ingevorderde mobiele telefoons van de meisjes. Het oudste meisje van het stel is pas 17 jaar. Ze is daarmee als enige van de twee oud genoeg om vervolgd te worden, laat de Zweedse krant Aftonbladet weten.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie