Een 10-jarige jongen uit West-Engeland heeft al bijna 1,5 miljoen pond, zo'n 1.740.000 euro, verdiend met schilderen. Zijn laatste collectie, bestaande uit 23 schilderijen, bracht in twintig minuten tijd ruim 278.000 euro op.

Dat meldt Daily Mail woensdag.

Door zijn omgeving wordt de jonge Kieron Williamson 'Mini Monet' genoemd. Kopers van de schilderkunst moeten voor een origineel Williamson-schilderij aardig in de buidel tasten. Voor een kleine aquarel rekent de jongen zo'n 2.840 euro en voor een groot winterlandschap moet 34.800 euro worden afgerekend.

Volgens zijn vader geeft Williamson, die met zijn familie in Trunch in Norfolk woont, niets om het geld. "Dat is geen motivatie voor hem. Hij wil alleen maar schilderen en dingen maken die mensen mooi vinden." Wel heeft de jongen onlangs een eigen huis gekocht, waar hij gaat wonen als hij volwassen is.

'Fenomenaal'

Williamson begon op 5-jarige leeftijd landschappen te schilderen tijdens een vakantie in Devon en Cornwall, meldt de website. "Zijn laatste werk is simpelweg fenomenaal. Wij leggen geen druk op hem. Hij schildert gewoon wanneer hij zin heeft", aldus zijn vader. "Hij is een normale jongen die ook veel van voetbal houdt."

En volgens zijn vader is dit niet het enige waar hij goed in is. "Naast een goede artiest is hij ook heel erg sterk en atletisch voor zijn leeftijd."