Een Amerikaanse vrouw heeft dankzij flessenpost een bericht van haar inmiddels overleden dochter ontvangen.

Op tienjarige leeftijd schreef Sidonie Fery de zin 'Zorg goed voor jezelf' op een klein stukje papier. Ze stopte de boodschap in een bierflesje en gooide dat in de zee nabij New York. Door orkaan Sandy spoelde het groene flesje in 2012 weer aan. Sidonie was inmiddels, in 2010 overleden.

Het flesje met het intacte rolletje papier werd gevonden door Brian Waldron, die meteen het nummer belde dat op het briefje vermeld stond.

Hij stuitte op het antwoordapparaat van Mimi Fery, de moeder van Sidonie, en sprak dat in. Drie uur nadat Waldron haar opbelde hoorde Fery het bericht. Ze besloot direct terug te bellen.

Geen zorgen

De twee spraken af, zodat Fery het flesje van haar dochter kon ontvangen. "Ik vertelde haar toen dat het voelde alsof haar dochter vanuit de hemel naar me keek en me de opdracht gaf om het nummer te bellen en de boodschap over te brengen", zegt Waldon tegen Fox News. "De moeder huilde, iedereen huilde."

Voor Mimi Fery heeft de inhoud van het bericht een dubbele betekenis. "Die ene zin 'Zorg goed voor jezelf' verklaart voor mij veel. Ik weet nu dat ik me over Sidonie geen zorgen meer moet maken."