Een 38-jarige Australische surfer heeft zondagochtend een klap van de staart van een 15 meter lange walvis overleefd.

Bishan Rajapakse was rond half elf ‘s ochtends met een groep vrienden aan het surfen bij Bondi Beach, toen er plotseling een enorme walvis op slechts 100 meter uit de kust zwom. Rajapakse peddelde dichter naar het dier toe, waarbij hij te laat opmerkte dat de walvis zich direct onder hem bevond.

Op video is te zien hoe de man vervolgens bewusteloos wordt geslagen door de staart van de walvis. Aan 7 News vertelt hij: "De walvis bewoog veel sneller dan ik dacht. Dit heeft me laten inzien wat er kan gebeuren. Ik weet dat het beter is om walvissen van veraf te bekijken, maar het is moeilijk om niet in de verleiding te raken als het dier er heel kalm uitziet."

Rajapakse werd gered door medesurfers en behandeld in het St. Vincent’s Hospital met slechts wat verwondingen aan zijn hoofd en schouder. Het had veel erger af kunnen lopen.

Ooggetuige Lachlan Harris: "De walvis zwiepte met zijn staart en een paar surfers waren op de verkeerde plaats. Het volgende dat je ziet zijn surfplanken die door de lucht vliegen en zwemmers die uit het water worden geworpen. Het was ongelofelijk."

Kristie Sky, die meneer Rajapakse ter plekke behandelde, vertelt dat het het vreemdste telefoontje was dat ze ooit heeft gehad: "Ik ben al 12 jaar paramedicus, maar dit is veruit de meest interessante zaak die ik ooit heb gedaan."