De brandweer van het Spaanse eiland Ibiza is twee uur bezig geweest om een Duitse toerist te bevrijden van een metalen ring die hij om zijn penis en testikels had bevestigd.

De man had zich woensdag gemeld in het Can Misses ziekenhuis op het eiland. De brandweer werd door medewerkers van het ziekenhuis gewaarschuwd toen de medici constateerden dat ze niet de juiste apparatuur hadden om de man te bevrijden. 

De brandweermannen hadden twee sets batterijen en een nieuw blad voor hun zaag nodig om het metalen seksspeeltje, dat een diameter van zo’n 15 centimeter had, te verwijderen.

Zeuren

Volgens de brandweermannen was de operatie erg ingewikkeld omdat het beklemde lichaamsdeel steeds meer opzwol en er door het zagen heel wat vonken ontstonden. Bovendien bleek de 51-jarige man veel te zeuren en niet echt mee te werken. Uiteindelijk moest hij onder narcose gebracht worden.

Na een nachtje in het ziekenhuis voelde de onfortuinlijke toerist zich weer prima. Hij is donderdagochtend ontslagen, zo meldt Diaro de Mallorca.