Drie jonge Amerikaanse mannen werden woensdag gearresteerd omdat ze een drie meter hoge paarse aluminium kip hadden gestolen. Een van de dieven zat bovenop het 275 kilo zware beeld.

De kip stond bij een verkooppunt langs de weg in San Meteo, in de Amerikaanse staat Florida, om de aandacht van potentiële klanten te trekken.

De eigenaar van de kip wilde dinsdagochtend naar zijn werk gaan, toen hij buiten lawaai hoorde. Hij keek naar buiten en zag hoe zijn standbeeld op een pick-up truck werd weggereden. Een jonge man zat bovenop de paarse aluminium kip.

Ooggetuigen

De dieven, de 19 jarige Darrin Luke Edwards, de 21-jarige Tyler Lee Jones en de 18-jarige James Joseph Smith, konden al snel worden geïdentificeerd worden door beveiligingcamera’s en de verklaringen van ooggetuigen. Ze werden alle drie gearresteerd en aangeklaagd voor diefstal. 

Het beeld, dat zo’n 1.800 euro waard is, raakte flink beschadigd. Het liep onder meer een gebroken poot en een gebroken vleugel op.

Jones en Smith werden op borgtocht vrijgelaten. Edwards zit nog in de plaatselijke gevangenis. Hij was op borgtocht vrij na een eerdere misdaad, zo meldt First Coast News.