Een 72-jarige Amerikaan had genoeg van het Fourth of July-feestje in zijn buurt. Hij bedreigde kinderen met benzine en gooide een gehandicapte buurman uit zijn rolstoel.

Een aantal gezinnen was de Amerikaanse feestdag aan het vieren in hun voortuin in Naples, in de Amerikaanse staat Florida, toen hun buurman Richard Rice plotseling zijn huis uit kwam met een fles benzine.

Hij vertelde tegen de gezinnen dat het feest voorbij was en dreigde benzine op de straat en opritten te gieten, zodat de aanwezige kinderen in brand zouden vliegen als ze vuurwerk afstaken. 

Hij voegde daad bij het woord, want toen een paar kinderen sterretjes aanstaken, goot Rice benzine op straat. De kinderen raakten gelukkig niet gewond.

Rolstoel

Buurman Micheal Jones, die in een rolstoel zit, probeerde Rice tot reden te brengen. Rice trapte de rolstoel echter omver, waardoor Jones diverse schaaf- en snijwonden opliep. Toen Jones op de grond lag, goot Rice benzine over hem heen.

Een buurman belde het alarmnummer, waarna de politie Rice arresteerde. Buren wisten te vertellen dat de man zich wel vaker vreemd gedraagt. De politie constateerde dat Rice erg naar alcohol rook, zo meldt de Examiner.

Honden

Rice houdt overigens vol dat Jones hem aanviel met zijn rolstoel. Verder zegt hij dat het vuurwerk zijn honden onrustig maakte. Hij zit momenteel vast in de plaatselijke gevangenis.