De inwoners van het Engelse Cornwall ontvangen voorlopig geen post meer, omdat de postbodes worden geteisterd door agressieve meeuwen.

Dat meldt Daily Mail maandag.

Volgens postbedrijf Royal Mail maken de vogels de buurt onveilig omdat ze hun nesten willen beschermen. Ook de inwoners zelf worden aangevallen, zoals duidelijk op foto's is te zien.

De meeuwen zouden zich van de daken laten storten op de hoofden van de postbodes. De vogels zetten niet alleen de aanval in om hun nesten te beschermen, ook de outfits van de postbodes van Royal Mail zouden agressie opwekken bij de vogels.

'Oorlogsgebied'

Omdat Royal Mail zijn bodes niet langer het 'oorlogsgebied' instuurt, heeft het bedrijf inwoners van Liskey Hill, Crescent, Perranporth en Cornwall gevraagd om zelf hun post op het postkantoor te komen ophalen, meldt de website.

Dat valt slecht bij veel inwoners. "Ik wacht op een heupoperatie en kan helemaal niet iedere dag naar het postkantoor. Is dit nou de service waar we voor betalen? De postbodes zouden een helm op moeten zetten en zich een beetje vermannen. Kom op", moppert de 67-jarige Jackie Bray.