De Vietnamese veteraan Nguyen Quang Hung krijgt maandag na 47 jaar zijn arm terug. Het ledemaat werd in 1966 geamputeerd tijdens de oorlog in het Aziatische land.

Dat schrijven diverse media zondag.

De inmiddels 73-jarige Vietnamees werd in oktober van dat jaar in zijn arm geraakt door een Amerikaanse kogel. Na een tocht van drie dagen werd hij door een Amerikaanse helikopter opgepikt. In een ziekenhuis waar de toen 27-jarige Sam Axelrad werkzaam was, werd zijn geïnfecteerde arm afgezet.

Axelrad kreeg de schoongemaakte arm van collega's en nam hem mee terug naar huis. "Nu is het tijd om het af te sluiten", vertelt de arts.

Hung is volgens persbureau AP verbaasd dat iemand zijn arm zo lang heeft bewaard. "Ik denk dat de meeste mensen niet zo'n aandenken zouden willen hebben. Maar ik kijk er naar uit om hem terug te zien en mijn arm te krijgen."

Axelrad hoorde van een journalist dat Hung nog in leven was. Hij is naar de Vietnamese stad An Khe gereisd om het ledemaat terug te geven. De afspraak staat voor maandag gepland in een hotel in die plaats.