Op de top van Ben Nevis, de hoogste berg van Schotland, hebben 36 werknemers van een hotelketen een hotelkamer gebouwd.

Dat meldt Mirror zondag.

De 36 werknemers van hotelketen Travelodge hebben de berg van 1.35 kilometer beklommen voor de tijdelijke hotelkamer en hiermee hebben ze ruim 70.000 euro opgehaald voor Macmillan Cancer Support.

Paul Harvey van Travelodge zegt: "De grootste uitdaging was het de berg op dragen van de zware en soms raargevormde meubels. Het was nat en koud op de berg en er stond wat wind, die ervoor kon zorgen dat de muren werden weggeblazen." Gelukkig bleek dit niet het geval en staat de hotelkamer sinds donderdag als een huis.

Adembenemend uitzicht

"De regen hield ons koel en de wind ging net op tijd liggen. Dat beschouwden we als grote bonus bij het opzetten van de hotelkamer in de sneeuw", zegt Harvey tegenover de website. "Het was de moeite meer dan waard. Het uitzicht vanaf de hoogste hotelkamer in Schotland is adembenemend."

Sally Hill, accountmanager bij Macmillan Cancer Support is erg blij met de actie van Travelodge. "De actie is erg indrukwekkend en Macmilland is dankbaar voor hun steun. Niemand zou alleen moeten strijden tegen kanker. Met iedereen werkzaam bij Macmillan en met de steun van Travelodge zijn we ervan verzekerd dat niemand er alleen voor staat."