Sesamstraatpoppen Bert en Ernie staan begin juli 'homoseksueel' op de cover van het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker.

Op de cover is deels in silhouet te zien hoe het duo knuffelt en naar een tv kijkt waarop het Amerikaanse Supreme Court te zien is.

De hoogste rechtbank van de Verenigde Staten besloot woensdag dat getrouwde homostellen recht hebben op dezelfde sociale voorzieningen en belastingvoordelen als gehuwde heterokoppels.

Covermaker Jack Hunter wil dat vonnis onderstrepen en vieren met Bert en Ernie 'gay' op de voorpagina.

Homorechten

''Het is geweldig om mee te maken hoe de houding ten opzichte van homorechten is veranderd sinds mijn geboorte", aldus Hunter. ''Dit is geweldig voor kinderen, iets wat we allemaal moeten vieren.''

Overigens zijn Bert en Ernie officieel geen homopaar. De Amerikaanse variant van Sesamstraat besloot in 2011 een einde te maken aan jarenlange geruchten door te verklaren dat de twee huisgenoten slechts ''beste vrienden'' zijn.

''Ze zijn bedacht om kleuters te leren dat twee mensen ook goed bevriend kunnen zijn als ze helemaal niet op elkaar lijken'', aldus de programmamakers.