In Duitsland is een rel ontstaan, omdat een supermarktketen sinds kort aparte braadworsten verkoopt voor mannen en braadworsten voor vrouwen.

De vrouwelijke variant van keten Edeka is een euro duurder en daar zijn de Duitse feministen niet over te spreken. Dat meldt The Local vrijdag.

De worsten verschillen bovendien nogal van elkaar. De vrouwelijke worst wordt omschreven als 'gezond en mager' en heeft een sexy man op de verpakking.

De mannelijke variant heeft een sexy vrouw op de voorkant en zou 'hartig en sterk gekruid' zijn. Daarnaast is de worst voor de vrouwen dunner, maar ook een euro duurder.

'Plat en seksistisch'

Journaliste Susanne Enz besloot een boze brief te sturen naar de supermarktketen. Ze noemt de actie 'plat en seksistisch' en vindt het vooral erg dat de worst voor de vrouwen duurder is dan die voor de mannen.

Twee topmannen van Edeka reageerden onafhankelijk van elkaar op de brief. De ene man laat weten dat de kwaliteit van het vlees in de vrouwenworst beter is en daarom duurder is. De andere man geeft de schuld aan een regionale manager die de actie bedacht heeft.