Politieagenten in de Amerikaanse plaats Mount Pleasant wisten maandag een suïcidale man van een brug te halen, nadat ze hem pizza hadden gevoerd.

Een onbekende man parkeerde 's morgens vroeg zijn auto op de brug en stapte vervolgens over de rand van de brug. ''Hij houdt zich vast aan een kabel en het ziet ernaar uit dat hij gaat springen'', alarmeerde een voorbijganger de hulpdiensten.

Na uren op het randje te hebben gestaan, kreeg de suïcidale man honger. Hij kreeg een pepperonipizza en na vijftien minuten was hij bereid om zich over te geven aan de hulpdiensten.

Agent Stan Gragg noemt het 'slechts speculatie' dat de pizza de reddende engel was in de situatie. ''Toevallig is hij aangehouden, vlak nadat hij pizza had gekregen.'' Maar de klanten van pizzabakker Andolini's weten wel beter. ''Je pizza heeft vanochtend een leven gered'', zei één van de klanten tegen de manager van de pizzeria.

Dienders klopten in alle vroegte aan bij de pizzeria van A.J. Castle. Alhoewel zijn restaurant nog niet open was, besloot hij toch een pizza te bakken. En toen hij hoorde waarvoor het was, gaf hij de pizza gratis weg aan de agent. ''Ik dacht: hij doet een goede daad, dan kan ik dat net zo goed ook doen'', aldus de pizzabakker tegen The Post and Courier.