In Berlijn opent binnenkort 'Cafe Felidae', het eerste café in de Duitse hoofdstad waar de gast thee kan drinken omringd door katten.

In navolging van andere wereldsteden krijgt nu ook Berlijn een heus kattencafé. Volgens de aankondiging is het café een mix van een galerie, een ontspanningsplek en een nieuwe kattengemeenschap. De dieren komen allemaal uit het asiel.

De 32-jarge mede-oprichtster Nini Gollong vertelt aan Morgenpost: "We hebben ons idee uit Japan." Hoeveel katten er door het restaurant zullen lopen en hoeveel van hen er geaaid kunnen worden, weet interieusontwerpster en kunstenares Gollong nog niet.

De precieze locatie van het kattencafé wordt binnenkort op Facebook bekend gemaakt. "We hebben nog een beetje tijd nodig," laat Gollong weten. Haar zakenpartner Jana Brinkmann is grafisch ontwerpster en dierentherapeute.

Tipi-tenten

Voor het café zijn speciale tipi-tenten ontworpen. Er is ook ruimte voor rolstoelgebruikers. De katten kunnen zich in een speciale ruimte terugtrekken, mochten ze even rust willen. "Het is belangrijk dat de katten worden gerespecteerd," zegt Gollong.

 De dieren zijn vooral te gast en het is verboden ze te voeren, te flitsen met je camera of ze in hun slaap te storen.