Op bejaarde lijkende tiener krijgt gratis facelift

Een meisje uit het Britse Rotherham lijkt door een zeldzame aandoening op een bejaarde. Een gratis facelift heeft het 16-jarige meisje meer zelfvertrouwen gegeven.

Dat meldt Daily Mail maandag.

Jarenlang werd Zara Hartshorn gepest en uitgelachen omdat ze net als haar moeder aan lipodystrofie lijdt. Daardoor ziet haar huid er gerimpeld en uitgerekt uit. Zara werd op school uitgescholden voor 'aap' en 'oma'.

Op haar 12e dachten mensen dat Zara al van middelbare leeftijd was. Ze werd zelfs aangezien voor de moeder van haar vijf jaar oudere zus. Zara was wanhopig, maar dankzij een Amerikaanse plastisch chirurg gaat het weer een stuk beter met haar. Abhimanyu Garg besloot Zara gratis te helpen.

Cutis Laxa

Hij stelde vast dat Zara een aandoening heeft die nog veel zeldzamer is: cutis laxa. In Engeland lijden daar zo'n 30 mensen aan, meldt de website.

Na een facelift en neusbehandeling heeft het meisje meer zelfvertrouwen gekregen. Ze heeft zelfs een vriendje van 22 aan de haak geslagen. "Ricky heeft er nooit moeilijk over gedaan," zegt Zara.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie