Een meisje uit Wales is door de paspoortcontrole op het vliegveld van het Turkse Alanya gekomen met een zelfgemaakt paspoort voor haar eenhoorn-knuffel.

Dat meldt Daily Mail woensdag.

De 9-jarige Emily Harris uit Wales kreeg gewoon een stempel in haar overduidelijk neppe paspoort van het luchthavenpersoneel. De ouders van Emily gaven haar per ongeluk het verkeerde paspoort bij aankomst op het vliegveld.

Moeder Nicky schrok wel even toen ze na de paspoortcontrole in de gaten kreeg wat er was gebeurd. "Ik raakte wel een beetje in paniek omdat ik bang was dat er iemand achter ons aan zou komen, maar dat gebeurde niet", vertelt Nicky Harris.

Gouden teddybeer

Achteraf kan de moeder van het 9-jarige meisje er wel om lachen, meldt de website. "Dat paspoort ziet er niet eens echt uit. Er staat een gouden teddybeer op de voorkant", zegt ze. "Het ding lijkt ook totaal niet op onze paspoorten. Die man vroeg Emily zelfs nog hoe oud ze was. Nadat ze 'negen' had geantwoord, zette hij er een stempel op."

Het is de bedoeling dat paspoorten in alle landen gescand en goed gecontroleerd worden, maar deze medewerker viel het niet eens op dat in het document een foto van een roze eenhoorn stond.

"Het is als ouder ook wel eng om te zien hoe makkelijk het zou zijn om een kind door de douane te krijgen en een ander land in te smokkelen."