De 44-jarige Amerikaans Daniel Metzgar had een vervelend probleem. Nadat hij een penisimplantaat liet plaatsen in december 2009 kon hij zich niet meer in het openbaar vertonen.

De vrachtwagenchauffeur uit Newark had acht maanden lang een erectie. Dit alles was het resultaat van de mislukte operatie aan zijn penis.

Metzgar werd flink belemmerd in zijn dagelijkse bezigheden. Hij kon niet meer normaal dansen en motorrijden. Zelfs de ochtendkrant van de deurmat pakken was onmogelijk. De familie van Metzgar wilde liever niet dat de man op visite kwam.

Nadat Metzgar een infectie kreeg aan zijn scrotum, weigerde zijn uroloog Dr. Thomas J. Desperito het implantaat te verwijderen. Uiteindelijk, na veel geruzie tussen dokter en patiënt, werd de prothese weggehaald in april 2010.

De verantwoordelijke dokter moest zich maandag verantwoorden in de rechtbank. Het plaatsen van het driedelige opblaasbare penisimplantaat ging volgens Desperito volgens plan.

Hij vindt dat 'slechte medische resultaten niet altijd de schuld zijn van iemand', meldt  Delaware Online. De dokter zei tijdens het verhoor dat meneer Metzgar zelf iets door had moeten hebben toen zijn scrotum opzwol tot de grootte van een volleybal.

Metzgar eist nu samen met zijn vrouw Donna een schadevergoeding voor het feit dat zijn sociale leven maandenlang te lijden had onder zijn probleem. Daarbij moest de man wijde broeken en grote t-shirts dragen om zijn erectie te verbergen.