De Amerikaanse douane heeft zondag een Canadese vrouw en haar dochter opgepakt, omdat ze met bijna 46.000 euro in hun beha de grens over probeerden te komen.  

Moura El-Esmar (51) en dochter Jacinta (16) waren onderweg naar het vliegveld voor een reis naar Libanon, toen het douanepersoneel het tweetal in de auto zag zitten bij een verdachte man. Daarop besloot de douane de dames grondig te fouilleren.

Tijdens deze controle werden duizenden Canadese dollars en nog wat Amerikaanse dollars gevonden in een tas. De vrouw had het geld niet gedeclareerd, wat ze wel had moeten doen. 

Moura El-Esmar had speciale vakjes in haar beha genaaid, waar ze ook nog eens 29.000 euro in had gestopt. Dit valt te lezen in rechtbankdocumenten in handen van The Smoking Gun. Nadat de vrouw verhoord werd, gaf ze toe dat er ook geld in de beha van haar dochter was verstopt. Bij de dochter werd bijna 15.000 euro gevonden.

De moeder beweert dat ze het geld voor de veiligheid had opgeborgen. El-Esmar wilde niet dat haar vriend zou weten hoeveel geld ze bij zich had. 

Moura El-Esmar wordt aangeklaagd voor het smokkelen van grote geldbedragen, het afleggen van een valse verklaring en het niet-declareren van het geld. Haar dochter is niet gearresteerd.