Een Amerikaanse man is gearresteerd omdat hij probeerde zijn vriendin met een hondenriem het huis in de trekken. De vrouw wist te ontsnappen en kon de politie waarschuwen.

De 55-jarige Nicolas Vigliarulo, een inwoner van Delray Beach in de Amerikaanse staat Florida, kreeg dinsdag ruzie met zijn vriendin. Hij gooide de vrouw op de grond, waarna ze het huis ontvluchtte.

Vigliarulo achtervolgde haar naar de voortuin en eiste dat ze het huis weer zou ingaan. Toen de vrouw dat weigerde, gooide hij haar opnieuw op de grond en probeerde hij een hondenriem om haar hals te doen om haar zo weer het huis in te slepen.  

De vrouw schreeuwde om hulp en wist te ontsnappen aan zijn grip. Daarna rende ze naar het huis van de buren en vroeg hen de politie te bellen.

Hond

De politie trof de vrouw aan met de hondenriem nog om haar hals en een wond aan haar linker ringvinger. Toen de politie op zoek ging naar Vigliarulo, zagen ze hem naar zijn huis lopen met zijn hond.

De man bedreigde de politie met een mes, maar de agenten wisten hem te ontwapenen. Toen ze hem fouilleerden vonden ze vijf messen, drie kabelbinders, een tang en een paar handschoenen.

Vigliarulo, een bekende van de politie, zit momenteel vast en wordt aangeklaagd voor ontvoering, huiselijk geweld en wapenbezit, zo meldt de Sun Sentinel.