Het levensverhaal van de 23-jarige Tippi Bejamine Okanti Degri doet denken aan Walt Disney's film Jungle Book

Over haar leven verscheen een fotoboek.

Degri werd geboren in Namibië en trok de eerste tien jaar van haar leven door Afrika met haar ouders, die natuurfotograaf zijn. Naast de natuur legden haar Franse ouders Syvie Robert en Alain Degri ook de avonturen van hun dochter vast. Die foto's zijn gepubliceerd in het boek.

"Het dagelijks leven van Tippi bestond uit het vechten tegen de apen zodat ze niet haar fles stalen", vertelt moeder Robert. De levensechte 'Mowgli' raakte ook bevriend met dieren en was voor geen enkel beest bang. Degri was er zelfs van overtuigd dat olifant Abu haar broer was. 

Luipaarden knuffelen

"Ze had totaal niet in de gaten dat ze niet hetzelfde formaat had als Abu. Ze sprak gewoon tegen hem zoals ze tegen mij sprak", aldus Robert tegen Daily Mail. Degri reed rond op de olifant, knuffelde met luipaarden en leerde als kleuter al boogschieten.

Op haar tiende verhuisde het gezin naar Parijs en moest Degri afscheid nemen van haar junglevriendjes. Dat was enorm wennen, maar dankzij de foto's van haar ouders hoeft ze haar bijzondere jeugd niet te vergeten.