In Oostenrijk is een medewerker van een bank een tas met daarin 90.000 euro kwijt geraakt. De tas viel van een helling naar beneden in de rivier langs de weg.

De man was bezig een probleem met een lekke autoband op te lossen toen het ongeluk gebeurde, zo schrijft Salzburger Nachrichten.

De man bracht op 7 mei het geld met zijn eigen auto van een kleine winkel in Obertauern, in de Oostenrijkse deelstaat Salzburg, naar het bankkantoor in Radstadt, ook in Salzburg. Onderweg kreeg hij naar eigen zeggen een lekke band, al werd dat door geen enkele andere getuige bevestigd. 

Helling

Terwijl hij het probleem met die band probeerde op te lossen, zou de tas met daarin het geld van een steile helling aan de rand van de weg zijn gegleden en vrvolgens in de rivier zijn gevallen. 

Politie, brandweer en gespecialiseerde reddingsteams hebben uitgebreid gezocht in de rivier, maar konden slechts 3.000 euro terugvinden. 

Onderzoek

De man is ontslagen omdat hij volgens de bank niet de juiste procedure volgde. De politie is geen onderzoek gestart, maar heeft wel diegenen gewaarschuwd die op zoek zouden willen gaan naar het geld.

Rekening houdend met de bergachtige omgeving en de watervallen in de rivier zou dat erg gevaarlijk zijn, aldus politiewoordvoerder Anton Schentz.