Een vijfjarig Amerikaanse jongetje is twee uur ondervraagd door de leiding van zijn kleuterschool. Hij had een klapperpistool bij zich in de schoolbus.

Het jongetje, dat op een kleuterschool zit in Lusby, in de Amerikaanse staat Maryland, had het speelgoedpistool zonder toestemming van zijn ouders meegenomen om het aan een klasgenootje te laten zien. Het klasgenootje had een dag eerder een waterpistool bij zich.

De kleuter werd twee uur ondervraagd door de schoolleiding, zonder dat zijn ouders gewaarschuwd werden. De schoolleiding wist ook nog te melden dat ze de politie hadden moeten waarschuwen als het pistool geladen was geweest met klappertjes. Uit angst plaste de kleuter in zijn broek, zo meldt de Washington Post.

Overdreven

De moeder van het jongetje, zelf een onderwijzeres, is nu boos. Ze begrijpt dat de school enigszins bezorgd was toen het jongetje werd gezien met het pistool maar vindt de reactie verder zwaar overdreven.

Het jongetje werd voor tien dagen geschorst. De advocaat van de familie gaat in beroep tegen de schorsing en eist dat de straf uit zijn schooldossier gehaald wordt.