Een menselijke fout is er de oorzaak van dat kostbare zilveren spullen van de schutterij Sint Sebastianus uit Kerkrade zijn meegenomen door de vuilnisophaaldienst.

Dat liet een woordvoerder van de Rabobank zaterdag weten. De bank looft 10.000 euro uit voor het terugbrengen van de waardevolle objecten.

De zilveren schildjes zaten in een koffer die niet in de kluis paste bij de bank. Vandaar dat de koffer, in overleg met de schutterij, in een speciale ruimte was gezet en daar bewaard werd, naast bijvoorbeeld spullen van de bank zelf.

De spullen zijn volgens de bank om nog onbekende reden niet meer gemarkeerd als waardevol en bij het afval terechtgekomen.

Volgens de Limburgse regionale omroep L1 heeft een bankmedewerker de kluis twee weken geleden opgeschoond. Hij zou hebben gedacht dat er oude carnavalsmedailles in de koffer zaten, die hij daarom meegaf aan de reinigingsdienst.

Verschrikkelijk

De bank zegt het voorval verschrikkelijk te vinden en heeft met de schutterij overlegd over een oplossing.

"Het onderzoek loopt en ons gezamenlijk doel is uiteraard om de verloren bezittingen zo snel mogelijk terug te vinden. Naast het vindersloon is het ook mogelijk om de spullen anoniem in te leveren'', aldus Joop Sprenger van de Rabobank.