Chefkok serveert vogelspinnen

De Amerikaanse chef David George Gordon serveerde vrijdag tijdens een diner in Hollywood vogelspinnen in een tempurabeslag.

Gordon vriest de spinnen eerst in en ontdooit ze vervolgens weer. Daarna verwijdert hij de buik en brandt de haren weg. Tenslotte doopt hij de spinnen in een tempurabeslag, waarna hij ze kort bakt. 

"Mijn geheime ingrediënt is gerookt paprikapoeder", aldus Gordon. "De poten van de spin zijn het lekkerst."

Schorpioenen

De vogelspinnen werden vrijdag in Hollywood geserveerd op de derde editie van het jaarlijkse Bug-A-Thon diner in Ripley’s Believe It or Not!, een museum op Hollywood Boulevard. Op met menu stonden verder schorpioenen, sprinkhanen, kakkerlakken en andere hartige insecten.

Volgens Andrea Silverman, de manager van Ripley’s, werd het diner gehouden om het eten van insecten te promoten. Twee derde van de wereldbevolking eet insecten, die een milieuvriendelijke en goedkope bron van proteïne zijn.  

Garnalen 

"De vogelspinnen waren heerlijk", zegt Silverman tegen de Chicago Tribune. "Ze smaakten naar garnalen. En de sprinkhanen smaakten naar paprika’s."

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie