Een enorme das zorgt voor hysterische taferelen in een Britse meisjesschool. Het dier valt de meisjes aan op het schoolplein.

De uit de kluiten gewassen das loopt al twee weken rond op het terrein van de Folkestone School for Girls in de stad Folkstone, in het Britse Kent.

Hij zou zich regelmatig op het schoolplein vertonen en daar voor hysterische reacties bij de leerlingen zorgen.  

Gestoord

Een moeder van een van de leerlingen zegt tegen de Telegraph dat het dier gestoord is door recente bouwwerkzaamheden, waardoor de das nu rondrent over het terrein.

"De meisjes zijn doodsbang en rennen gillend over de pauzeplaats", aldus de moeder, die niet met haar naam in de krant wil.

De das zou al een aantal keren op de meisjes zijn afgestormd, waardoor tal van leerlingen de pauzeplaats niet meer op durven te gaan.

Overdreven

De schoolleiding heeft tijdens een speciale bijeenkomst de leerlingen gewaarschuwd om uit de buurt van de das te blijven. Maar volgens Tracy Luke, de directeur van de school, is de hysterie enigszins overdreven.  

“Er loopt inderdaad een das rond op het terrein, maar hij komt nooit in de buurt van de schoolgebouwen”, zo legt ze uit.