Een 40-jarige politieagent uit Amerika heeft een oud vliegtuig omgebouwd tot een racewagen. De auto is ruim 8 meter lang en kan 144 kilometer per uur rijden.

Dat meldt The Telegraph vrijdag.

Jeff Bloch bouwde de wagen voor een speciaal race-event in Frankrijk. Hij won de race, maar vond het zonde om de auto daarna weer in de garage te zetten. De politieagent monteerde koplampen, achterlichten en richtingaanwijzers op de wagen en mag er nu ook mee de weg op.

"Een van de beste reacties kreeg ik in South Carolina van een paar jongens, aldus Bloch tegen de Britse krant. "We stopten om te gaan tanken en hun mond viel open toen ze de wagen zagen, Een van de jongens zei dat het de coolste auto was die hij ooit had gezien en hij reed zelf in een Ferrari."

Niet ontspannen

Toch is Bloch niet heel ontspannen als hij met het vliegtuig de weg op gaat. "Ik ben een beetje zorgen omdat mensen vaak gefocust zijn op mijn auto en daardoor niet meer op de weg letten. Ik heb nog geen ongelukken daardoor zien gebeuren, maar ik ben bang dat dat onvermijdelijk is."

De politieagent is van plan om in de toekomst aan meer racewedstrijden mee te doen, maar gaat eerst met zijn broer door Amerika reizen in de wagen.