Een rondreizende Chinese man was het zat om steeds naar een slaapplaats te zoeken. Hij bouwde een draagbaar huis van bamboe dat hij overal mee naar toe neemt.

De 38-jarige Liu Lingchao verloor vijf jaar geleden zijn baan en werd kort daarna uit zijn huis gezet.

Sindsdien zwerft hij rond door het zuiden van China en verkoopt hij plastic flessen. Zijn huis, dat zo’n zestig kilo weegt, draagt hij tijdens zijn tochten op zijn rug.

"Ik was het zat om steeds nat te regenen", zo legt hij uit. "Als ik een plekje vond onder een brug of in een verlaten huis was er meestal al iemand anders en moest ik vechten om er te mogen blijven."

Bamboe

"Op een gegeven moment vond ik ergens een baantje voor een paar weken en ik bouwde een huis van bamboe en stukken plastic. Toen ik weer verder moest trekken vond ik het zonde om mijn huisje achter te laten, dus nam ik het mee."

Slak

Lingchao is in Liuzhou, in de provincie Guangxi, inmiddels bekend als 'De Grote Slakkenman’. Hij loopt dagelijks ruim dertig kilometer. Hij heeft inmiddels zijn derde huis. De eerste twee waren versleten en vielen uit elkaar, zo meldt de Britse Metro.