KLM heeft een Amsterdamse man geweigerd aan boord van een vliegtuig, omdat hij te boek stond als notoire overlastgever. Hij bleek echter alleen dezelfde naam te hebben.

Dat bevestigt een woordvoerder van KLM vrijdag aan NU.nl na berichtgeving van AT5.

De passagier bleek dezelfde naam te hebben als iemand anders die op de zwarte lijst van Sky Team staat, vanwege het veroorzaken van overlast in een vliegtuig.

Volgens KLM komt het niet vaak voor dat iemand onterecht geweigerd wordt vanwege een naam. "Deze situatie is heel uitzonderlijk," zegt de woordvoerder. Voor de betreffende passagier is inmiddels een oplossing gevonden.

Aanpassingen

De luchtvaartmaatschappij is bovendien bezig met een structurele oplossing. De woordvoerder stelt dat er aanpassingen in het systeem zullen worden gemaakt.

"Het moet duidelijk zijn dat als een naam overeenkomt met een naam op de zwarte lijst, dat niet betekent dat diegene niet meekan."

Doordrammen

De eerste keer dat de Amsterdammer geweigerd werd, had hij geen idee waarom dat was. "Daar kwam ik pas na een paar vluchten en het nodige doordrammen achter", vertelt hij aan de Amsterdamse stadszender.

Op de vier vluchten erna lukte het hem wel aan boord te komen, 'door zijn eigen assertiviteit'. Pas nadat de passagier het voorval op Facebook zette, reageerde KLM volgens AT5 op zijn probleem.

Tegen NU.nl zegt de woordvoerder dat veel passagiers KLM bereiken via Facebook, "daarop reageren we altijd binnen een uur en binnen 24 uur komen we met een oplossing". Het is niet bekend of dat in dit geval gelukt is.

Wel weet hij: "Toen AT5 ons hierover belde, waren we er al mee bezig."