Een 37-jarige Hongaar heeft zondag per ongeluk met een machine zijn arm afgezaagd. Hij is daarna met zijn ledemaat bij zich naar een ziekenhuis 15 kilometer verderop gereden.

Het incident vond plaats op een bouwplaats in Purbach, in het oosten van Oostenrijk. De man reed vervolgens zelf naar een ziekenhuis in Eisenstadt. De dokters aldaar lieten hem direct overvliegen naar een ziekenhuis in Wenen.

Het is nog te vroeg om te zeggen of de man zijn arm kan behouden. ''Het belangrijkste bij een dergelijk geval is dat er weer snel bloed in de arm komt'', vertelt plastisch chirurg Oskar C. Aszmann. ''De arm heeft zes uur lang geen bloed gehad, en dat is een grensgeval.''

In Wenen is de Hongaar urenlang geopereerd. Hij maakt het naar omstandigheden goed. Hij is bij bewustzijn en aanspreekbaar. Volgens de Oostenrijkse politie is de man niet doodgebloed omdat hij in shock was.

Volgens de Arbeidsinspectie was de man alleen op het moment van het ongeval, schrijft ORF Burgenland. De aannemer die verantwoordelijk was voor de bouwplaats heeft nog niet gereageerd.