De Nederlandse BMX'er Daniel Wedemeijer is maandagochtend over de Passeerdersgracht in Amsterdam gesprongen. De 23-jarige maakte daarbij een salto achterover.

De stunt was een initiatief van een energiedrankmerk. Op videobeelden is te zien dat Wedemeijer met zijn fiets over een schans rijdt en aan de andere kant een succesvolle landing maakt.

Het vervolg was minder succesvol. Een paar seconden na zijn landing was een klap te horen. In een interview met WTF.nl zegt de BMX'er: ''Ik was zo blij dat ik vergat te remmen. Ik gleed zo tegen de muur aan.'' De Nederlander bleef daarbij ongedeerd.

Wedemeijer vond zijn sprong 'supervet'.  ''Ik hing op m'n kop en kon het water gewoon zien. Het was echt iets waar ik lang naar toe heb geleefd. Het moment dat je er dan op af rijdt, en het doet en goed landt: dat is zo vet.''

Regen

De afstand was groter dan waar hij op geoefend heeft. ''We doen wel vaker van die grote sprongen. Maar de omgeving, de locatie, over het water heen: er waren wel zenuwen. De regen was wel even een drama. Van de wind had ik gelukkig niet veel last.''