Een meisje dat twee jaar geleden verlamd raakte en van dokters te horen kreeg dat ze nooit meer zou lopen, heeft onlangs een internationaal danskampioenschap gewonnen.

Het sprookje van de 19-jarige Francesca Buckley begon als een nachtmerrie. De Britse tiener werd getroffen door een hersenvliesontsteking, waardoor ze verlamd raakte.

Ook bleek er een gaatje in haar hart te zitten. "De dokter zei tegen me dat ik nooit meer zou kunnen lopen", zegt Buckley tegen The Sun.

Dat vooruitzicht kon ze niet accepteren en de tiener nam zich voor het ongelijk van de dokter te bewijzen. Door fysiotherapie lukte het haar langzaam weer controle te krijgen over haar benen en zo leerde ze zichzelf weer lopen.

Mooiste dag

Vorig jaar kon Francesca zelfs weer dansen met haar dansgroep en deed ze mee aan de World Irish Dance Championships. Helaas met een dramatische afloop, want het meisje zakte op het podium in elkaar.

Na een jaar fanatiek oefenen deed ze dit jaar met de groep mee aan het danskampioenschap in Boston en won de beker: "Ik barstte in huilen uit, het was zo emotioneel, het was de mooiste dag van m’n leven", zegt de danseres.