Een New Yorkse crimineel overviel in zeventig minuten tijd maar liefst vijf verschillende banken, al wist hij maar bij twee filialen geld los te peuteren.

De man liep vrijdagmiddag rond 13:00 uur de eerste bank binnen, maar kreeg daar niets. Een half uur later ving hij een paar straten verderop nogmaals bot.

Hij liet zich niet uit het veld slaan, en probeerde het opnieuw bij een andere bankketen. "Geef me al jullie geld", riep de overvaller, terwijl hij deed alsof hij een wapen had. Dat hielp, want even later stond hij met 2000 euro weer op straat.

Vlak voor 14:00 uur wilde hij voor de vierde keer toeslaan, deze keer in een vestiging van Bank of America. Daar werd hij niet eens opgemerkt, dus ging hij door naar bank nummer vijf, waar hij meer geluk had. "Je hebt 30 seconden om me al jullie geld te geven", snauwde hij tegen de kassier. Die gaf hem snel 10.000 euro.

Record

De politie is erg onder de indruk van de overvaller, schrijft New York Post. Volgens een woordvoerder zou de man met vijf overvallen binnen zeventig minuten best wel eens een record op zak kunnen hebben.

De recordpoging is vooralsnog nog wel anoniem, aangezien de dief nog voortvluchtig is.