Een boze Amerikaanse man heeft met een bulldozer tal van gebouwen beschadigd. Ook sloopte hij een auto en een elektriciteitsmast, waardoor duizenden mensen zonder stroom kwamen te zitten.

De 51-jarige Barry Alan Swegle uit Port Angeles, in de Amerikaanse staat Washington, was vrijdag zo boos op zijn buurman Dan Davis, dat hij met een bulldozer diens huis vernietigde. Maar daar bleef het niet bij. 

Fundering

De man sloopte tijdens zijn woede-uitbarsting tal van gebouwen, waaronder vier huizen. Eén huis werd zelfs compleet van zijn fundering afgereden.  

Daarnaast vernielde hij een auto en een elektriciteitsmast, waardoor duizenden mensen zonder stroom zaten, zo meldt Peninsula Daily News. Er vielen geen gewonden. 

Grens

De man is gearresteerd en zit vast in de plaatselijke gevangenis. Volgens een woordvoerder van de sherrif had de man al een hele tijd ruzie met zijn buurman.  Volgens Phil Riley, een andere buurman, gaat het over waar precies de grens ligt tussen de grond van Swegle en die van Davis.

Getuigen zeggen dat de buurt er na de actie van Swegle uitzag als een oorlogsgebied. Een snelweg moest zelfs  tijdelijk worden afgesloten.

De meeste mensen uit de buurt hebben inmiddels weer stroom. Het elektriciteitsbedrijf verwacht dat in de loop van zaterdag alle huizen weer over elektriciteit zullen beschikken.