Vrijdag 12 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Reuzenslak

Houston waarschuwt voor grote slak

In de Amerikaanse stad Houston zijn grote giftige slakken gevonden die gevaarlijk kunnen zijn voor mensen.
Door NU.nl

Dat meldt de Amerikaanse televisiezender NBC woensdag.

Inwoners van de Texaanse stad worden gewaarschuwd de Afrikaanse landslak niet aan te raken, je kunt er namelijk hersenvliesontsteking van krijgen.

"De slakken kunnen ook parasieten met zich meedragen die veel schade bij mensen kunnen veroorzaken en zelfs dodelijk kunnen zijn", zegt Autumn Smith-Herron, directeur van het Instituut voor de Studie van Invasieve Diersoorten van de Universiteit Houston.

Ze adviseert mensen die het dier hebben aangeraakt goed hun handen te wassen. Een vrouw die de slak vond kreeg de waarschuwing te laat, zij liet zich fotograferen met de reuzenslak op haar blote hand. Het uit de klauwen gewassen weekdier werd gevonden tijdens het tuinieren.

Bekijk beelden van de reuzenslak:

Voortplanten

Het is waarschijnlijk dat er meerdere slakken verblijven in Houston, ze kunnen namelijk zo'n honderd eieren per maand leggen. Waar de gevonden reuzenslak nu is weet men niet. Het dier is er vandoor gegaan en niemand weet waar naartoe.

Het is voor het eerst dat er melding wordt gemaakt van een slak met een dergelijke omvang. Hoe die in Houston is beland blijft vooralsnog een raadsel.

Aanbevolen artikelen