Een Amerikaanse vrouw stond zaterdagavond oog in oog met een tijger, nadat ze een circusshow in het Salina Center in Kansas had bezocht. De tijger uit de show was ontsnapt en de toiletruimte voor bezoekers in gevlucht.

In de toiletruimte trof Jenna Krehbiel de tijger aan die ze even daarvoor in de voorstelling had gezien: "Ik ging het toilet in en een dame kwam binnen om haar dochter op te halen, want er zou een tijger los lopen."

"Ik wist niet dat de tijger bij de wc's rondliep en de deur was dichtgeslagen nadat ik de ruimte binnen was gelopen. Tot ik de tijger plotseling in de toiletruimte staan, het beest was slecht 60 centimeter bij me vandaan", zegt Krehbiel tegen Salina.com

Volgens Jenna was het niet de grootste tijger uit de show, maar het beest moet zo'n 110 kilo hebben gewogen.

Chris Bird, de manager van het Salina Center, laat weten dat het dier tijdens de show ontsnapte en dat het personeel adequaat heeft gehandeld. De toiletruimte waar de tijger in verdween werd bewaakt, maar Krehbiel kwam door een andere deur naar binnen.

Geen gevaar

Volgens Bird liep de vrouw geen gevaar. "Het was een enge, surrealistische ervaring. Ik ben blij dat niemand gewond is geraakt."

Waarom Krehbiel niet op de vlucht sloeg of gilde komt volgens haar door haar opleiding als maatschappelijk werker: "Ik ben altijd alert. Het was een beproeving, maar het enige waar ik aan dacht was 'hoe kom ik hier zo snel mogelijk uit?'"