Een Amerikaanse broer en zus uit New York zijn dinsdag gearresteerd nadat ze ruzie maakten over wc-papier. De zus had de laatste wc-rol meegenomen naar haar kamer, waardoor haar broer niet naar het toilet kon. 

De rechter barstte in lachen uit toen hij de zaak onder ogen kreeg. Dat meldt The New York Post vrijdag.

De 67-jarige Howard Meltzer en zijn 72-jarige zus Bernice delen een huis in de wijk Brooklyn, maar hebben bijna altijd ruzie. Door eerdere incidenten hadden de twee al een contactverbod gekregen.

Howard is slecht ter been en was daardoor niet in staat om naar de winkel te gaan om toiletpapier te kopen. "Er was ’s ochtends nog een hele rol", aldus Howard. "Ze nam de rol mee en liet maar een paar velletjes achter. Er waren ook geen reserverollen meer."

Kloppen

Omdat de nood bij Howard hoog was besloot hij vijf uur lang op de deur van Bernice’s kamer te kloppen. Zij belde uiteindelijk de politie om hem te laten stoppen. De twee werden meteen gearresteerd toen bleek dat ze, ondanks hun contactverbod, samen in een huis woonden.

Inmiddels zijn broer en zus weer vrijgelaten. Howard heeft laten weten dat hij niet meer bij zijn zus wil wonen. Hij logeert voorlopig bij vrienden.