Texaan overleeft aanslag Boston en ziet ontploffing Waco

Joe Berti is misschien wel de gelukkigste én ongelukkigste man van de Verenigde Staten. De Texaan overleefde afgelopen week de aanslag in Boston om bij thuiskomst de explosie bij de kunstmestfabriek in Waco te zien.

Dat schrijven diverse Amerikaanse media donderdag.

Op foto’s is Berti te zien tussen de lopers van de Boston Marathon en hij maakte zelf een foto van de ruikpluimen bij Waco. "Ik ben wel even klaar met die explosies", vertelt hij. "Ik wil weg van al die vuurballen."

Na zijn traumatische ervaring in Boston, ging Berti terug naar huis om weer aan het werk te gaan. Tijdens de eerstvolgende werkdag reed hij op z'n dooie akkertje naar huis na een vergadering. 

Op het moment dat hij Waco passeerde, ging de fabriek de lucht in. "Ik dacht meteen 'Dit meen je niet!', maar besefte ook dat ik moest maken dat ik wegkwam. Ik voelde dat er iets op mijn dak landde, een brokstuk ofzo."

Toch wil hij niet al te lang stilstaan bij zijn pech. De Texaan is vooral heel blij dat hij het ongeschonden kan navertellen. "Ik ben ook heel blij dat mijn vrouw er nog is. Die stond in Boston op nog geen twintig meter van de ontploffing", vertelt hij volgens AP.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?
Tip de redactie