Triatleet Ben Dixon uit het Britse Gateshead heeft te horen gekregen dat hij allergisch is voor rennen.

Dat schrijft Metro woensdag.

Als Dixon flink hardgelopen heeft, zwellen zijn ogen en gezicht op en krijgt hij roze bultjes over zijn hele lijf. Het kan drie dagen aanhouden en belemmert zijn zicht.

"Ik weet dat het geen hooikoorts is, want ik heb dit het hele jaar door. En het is ook geen zweetallergie, want bij andere sporten heb ik er geen last van" , vertelt de sporter. Door zijn aandoening gaat hij niet graag naar zijn werk.

"Ik zie er raar uit en ik schaam me ervoor. Op een gegeven moment durf ik met niemand meer oogcontact te maken." Dixon’s vrouw Maria, huisarts van beroep, denkt dat het soort huidziekte is die alleen opspeelt bij inspanning, ook wel netelroos genoemd.

Genezen

Dixon hoopt volgens de krant dat hij genezen kan worden voor zijn volgende wedstrijd, The Outlaw Half Ironman Triathlon in Nottingham in juni.

De triatleet neemt deel aan deze wedstrijd voor zijn vriend Chris Bymate, die vorig jaar overleed bij een val. "Chris heeft vorig jaar meegedaan aan deze triatlon. Ons team wil ruim 20.000 euro ophalen voor de Great North Air Ambulance."