Dinsdag 16 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Kluizenaar gearresteerd voor duizend inbraken

De politie van de Amerikaanse staat Maine heeft dinsdag het kampement van een kluizenaar gevonden die zich 27 jaar schuil hield voor de wereld. De man is vorige week opgepakt op verdenking van duizend inbraken.

Dat meldt Morning Sentinel dinsdag. 

Christopher Knight kon worden gearresteerd nadat bij een kamp voor hulpbehoevende kinderen het alarm af had laten gaan. Op videobeelden is te zien hoe de 47-jarige kluizenaar te werk ging.

Agent Terry Hughes was al jaren op zoek naar de inbreker en hij plaatste het alarm bij het Pine Tree Camp. Knight werd opgepakt met een rugzak vol eten die hij net uit de vriezer had gestolen.

Supermarkt

Harvey Chesley werkt bij de instelling en is blij dat de dief gepakt is. "Hij gebruikte ons als zijn persoonlijke supermarkt", vertelt hij bij de krant.

Knight trok volgens de politie in 1986 de bossen in en had voor het laatst contact met iemand in 1990. Toen zei hij ‘hoi’ tegen een voorbijganger. Al die jaren hield hij zich in leven door voedsel te stelen bij huizen en instellingen in de omgeving.

Extreme winters

Mensen met vakantiehuisjes in de bossen wisten wel dat er iemand woonde. Sommigen lieten voedsel achter zodat Knight in de wintermaanden niet op rooftocht hoefde. Anderen hebben nooit iets van hem gemerkt.

De kluizenaar overleefde de extreme winters in de bossen omdat hij een heel kampement had gebouwd. Hij maakte nooit een kampvuur om onopgemerkt te blijven.

Knight zit nog vast in afwachting van zijn rechtszaak. Vooralsnog is hij alleen aangeklaagd voor de inbraak bij Pine Tree Camp. 

Aanbevolen artikelen