Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Hamster

Begraven hamster klimt uit graf

In Engeland is een ogenschijnlijk dode hamster weer uit zijn graf geklommen. Vrienden van de eigenaar van het dier dachten dat het overleden was en begroeven hem in de tuin. De hamster bleek niet dood te zijn, maar zat in een diepe slaapstand.
 

Dat meldt The Telegraph woensdag.

De Engelse Lisa Kilbourne-Smith en haar vriend James moesten op de hamster van vrienden passen. Toen ze het dier koud en stijf in diens kooi zagen liggen, stopten ze het beestje in een kartonnen doos en begroeven die in de tuin. De volgende dag vond de vader van Lisa het dier levend terug in een lege doos kattenvoer in de tuin.

De hamster had zich door de kartonnen doos gegeten en was weer naar boven geklommen. "De energie die hij heeft gehad om zichzelf uit te graven is echt opmerkelijk", aldus Lisa’s vader.

Volgens John Auld, eigenaar van een dierenziekenhuis, was de hamster in een diepe slaapstand geraakt. "Als zijn lichaamstemperatuur zakt tot onder een bepaald niveau kan het dier in een slaapstand komen."

Auld hoort wel vaker verhalen over hamsters die uit de dood zijn opgestaan. "Maar ik ben echt verbaasd over deze hamster. Met de temperaturen die we rond Pasen hadden, is de grond eigenlijk te koud om uit de slaapstand te komen", aldus Auld tegen de krant.

Aanbevolen artikelen