Een zakhorloge dat een heroïsche politieman tachtig jaar geleden aangeboden kreeg in Engeland, is nu opgedoken tussen een berg gestolen goederen in Alice Springs, Australië.

De politie probeert in contact te komen met de familie van de politieofficier aan wie het zakhorloge toebehoort.

Er zijn foto's gemaakt van het gevonden voorwerp op het politiebureau.

Detective Lewis Cohen bevestigt dat het horloge, van Amerikaanse makelij, werd gevonden in de buit van een recente roof in Alice Springs, Australië.

Krant

Onderzoek wees uit dat het goudkleurige horloge van fabrikant Watham in 1929 werd uitgereikt aan politieagent David Prendergast voor het redden van twee jonge mannen in de Mersey-rivier in het noord-oosten van Engeland. Een Britse krant schreef over de redding op 10 juni 1929.

Lewis Chown nam contact op met de ‘UK Police Memorabilia Collectors Club’ om meer te weten te komen over het sieraad, maar tot nu toe zonder resultaat.

De voorzitter van de Collectors Club vertelt aan Ntnews: "We weten niet waarom het zakhorloge zich in Australië bevond. Misschien is de eigenaar daarheen verhuisd. Er is een goede kans dat familie van de man, of van de mannen die destijds werden gered door Prendergast, meer informatie hebben en misschien nog in de omgeving wonen."