Een dronken visser uit Australië heeft zijn leven geriskeerd voor een paar flessen whisky. Voor een weddenschap moest hij naakt een rivier met krokodillen oversteken.

Op een foto is te zien hoe de man naakt op een boomstam over de Daly River peddelt. "Ik had een paar biertjes op, en op dat moment leek het me een goed plan", vertelt de anonieme visser aan NT News.

"De vissen wilden niet echt bijten omdat het water te snel stroomde, dus ik dacht: waarom ook niet? Toen ik de volgende morgen opstond, leek het opeens een minder goed idee."

Ook volgens getuige Billy Innes was de visser zich op het moment niet bewust van het gevaar van de rivier. "Het was hilarisch", vertelt Innes aan de Australische nieuwssite. "Grote boomstammen lagen in het water en hij werd uitgedaagd om op een van de stammen over de rivier te peddelen. Hij kreeg er twee kratten whisky voor en dat vond hij het helemaal waard."

In de Daly River leven veel krokodillen. In 2009 is een 20-jarige man gedood door een van de reptielen toen hij naar de kant wilde zwemmen om bier te halen.