Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

San Francisco kiest 'lekkerste' Jezus

In San Francisco wordt zondag de 'lekkerste' Jezus gekozen. De wedstrijd wordt ieder jaar op Paaszondag georganiseerd door de populaire Zusters van de Eeuwige Mateloosheid.
Door NU.nl/Hans Blommaert

De Zusters van de Eeuwige Mateloosheid, een in San Francisco zeer populaire groep travestieten die gekleed gaan als nonnen, organiseert jaarlijks de wedstrijd in het Doloris Park in de stad.

De Zusters gaan op zoek naar de 'lekkerste' Jezus, een knappe, bij voorkeur gespierde man, met lange haren en doordringende ogen. De meeste kandidaten gaan slechts gekleed in een lendendoek.

Vreugde

"Wij geloven dat alle mensen het recht hebben om hun unieke vreugde en schoonheid te uiten", zo verklaren de Zusters. "We gebruiken humor om de schijnheiligheid, arrogantie en het schuldgevoel die de menselijke geest gijzelen aan te pakken."

Hoogtepunt

De wedstrijd is al dertig jaar het hoogtepunt van de jaarlijkse paasviering van de Zusters. Naast de wedstrijd worden er ook paaseieren gezocht, wordt het mooiste hoedje gekozen en zijn er verschillende travestieoptredens.

 

Aanbevolen artikelen