Een politiemedewerker is zondag de mist ingegaan met een 1 aprilgrap. Hij verspreidde een bericht dat de A2 maandagochtend dicht zou gaan voor opnamen voor het televisieprogramma Top Gear.

Later bleek het om een grap te gaan. Het bericht, afkomstig van de regio Utrecht, werd om 10.53 uur op de site politie.nl geplaatst maar al snel weer offline gehaald.

''Het was een individuele actie van een collega die niet heeft nagedacht over de mogelijke consequenties'', aldus een woordvoerder van de landelijke eenheid in een reactie.

In het bericht werd gemeld dat de drie presentatoren van het BBC-programma Top Gear  een wereldsnelheidsrecord op de openbare weg (sneller dan 431 kilometer per uur) wilden vestigen.

Niet de bedoeling

De woordvoerder van de Landelijke Eenheid liet weten in overleg met de woordvoerder van de landelijke politie het bericht te hebben laten verwijderen. ''Dit is overduidelijk niet de bedoeling.''

De bedenker van de grap, een politieman van de eenheid Midden-Nederland, laat zondagmiddag weten dat hij beter van te voren de landelijke eenheid op de hoogte had kunnen stellen. Dat heeft hij verzuimd. ''Daar is inmiddels over gesproken.''

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie stelt vast dat ''vanuit de politieorganisatie snel is opgetreden om verwarring te voorkomen na een ondoordachte actie

Drones

Ook in Purmerend werd zondagmiddag een grap uitgehaald door een politiemedewerker, zo meldt RTV Noord-Holland. Een wijkagent plaatste op twitter een bericht dat de politie drones zou gaan inzetten in de strijd tegen woninginbraak.

Deze onbemande helikopters zouden zondagavond worden opgelaten vanaf parkeerterrein Purmerbos. Bewoners moesten rekening houden met geluidsoverlast. Kort na plaatsing verscheen echter een bericht dat het ook hier ging om een grap.