De politie in China heeft een onderzoek ingesteld naar zes Deense toeristen die op een snelweg in de Chinese stad Shanghai hebben wildgeplast. 

De mannen zouden een buschauffeur hebben gedwongen om te stoppen voor een plaspauze. Vervolgens plasten ze met zijn zessen op rij midden op de snelweg. Een voorbijganger fotografeerde het tafereel en plaatste de foto op Weibo, het Chinese equivalent van Twitter.

De foto leidde later tot woede onder Chinese internetgebruikers en verscheen op meerdere nieuwssites. Via beelden van camera's langs de snelweg kon de politie het nummerbord van de bus traceren.

De buschauffeur vertelde dat de Deense toeristen afgelopen zaterdag het Formule 1-circuit in Shanghai hadden bezocht, erg veel hadden gedronken en de chauffeur dwongen om de bus midden op de snelweg te stoppen.

Het is nog niet bekend wie de Denen precies zijn, maar de politie heeft gemeld onderzoek te blijven doen en mogelijk actie te ondernemen. Chinese burgers roepen de politie via internet op om de toeristen zwaar te straffen, meldt South China Morning Post.