David Chance heeft zijn ruim drie meter lange slang terug. De python werd in januari gestolen en doorverkocht aan een dronken man. Die probeerde hem vervolgens weer te verkopen bij een reptielenwinkel, waarna hij gearresteerd werd voor heling.

Chance is blij dat zijn slang weer terug is en poseert met het enorme beest. Dwayne Matthews, die met de slang tegen de lamp liep, is vorige week volgens diverse Britse media veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht weken voor het handelen in gestolen spullen.

Ook voor Matthews was het een avontuur. Hij kocht na een dronken avond de veertien kilo zware slang van een man die met een busje stopte bij het huis waar de 29-jarige man aan het feesten was. Hij had de bedoeling het dier weer door te verkopen.

Toen hij de volgende dag wakker werd, zag hij de slang in een aanvalshouding en met zijn bek open liggen, klaar om een slapende vriend aan te vallen en op te eten. In paniek gooide hij een deken over de python. ‘Het leek wel een scene uit een Guy Ritchie-film”, vertelde hij de rechtbank volgens nieuwssite SWNS.

De volgende dag probeerde hij het dier weer te verkopen aan een reptielenhandelaar. Die vond het verdacht en belde de politie.