Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
bruine slang

Tientallen gifslangen in voetbalstadion

Na een wedstrijd in het Kalyani Stadion in India, werden afgelopen zondag na een voetbalwedstrijd tientallen giftige slangen rond het veld gesignaleerd.

In het stadion van de stad Kalyani speelde Mohan Bagan tegen Arrows.

Geen van de spelers werd gebeten, maar op foto's is te zien hoe de reptielen na afloop van de wedstrijd krioelden rond de kleedkamers en het veld.

De All Indian Football Federation (AIFF) zal het Kalyani Stadion nog niet uit de eredivisie van India, de I-League, plaatsen: "We hebben die beslissing nog niet genomen, maar we hebben de autoriteiten opgedragen om de juiste maatregelen te nemen en ervoor te zorgen dat de slangen worden verwijderd uit de buurt van het stadion" zegt I-League CEO Sunanda Dhar tegen de Indian Express.

Warme zomer

Voorzitter PK Sur van Kalyani Stadium wees erop dat het gebied rondom het stadion bezaaid was met slangen en dat de warme zomer zorgde voor nóg meer beesten.

De spelers op het veld waren zich van geen kwaad bewust. Toch wil Rahim Nabi, middenvelder van Bagan en international, liever niet meer in het bewuste stadion spelen: "Ik zou heel erg op m'n hoede zijn als ik daar nog een keer zou moeten spelen."

De wedstrijd eindigde overigens in 3-2 voor Mohan Bagan.


Lees meer over:

IndiaVoetbal

Aanbevolen artikelen