De hond van een vrouw uit het Engelse Greasby heeft na drie weken de trouwring van haar baasje teruggevonden in het park.

Dat meldt Wirral Globe maandag. Jayne Brady was op de dag dat ze de ring verloor op verschillende plekken geweest.

"Ik had die dag vrij van werk en moest een paar klusjes doen, zoals de kinderen naar de opvang brengen, langs het tankstation en de hond uitlaten in het park. Dus toen ik merkte dat de ring weg was, kon hij op drie plekken zijn", aldus de 43-jarige vrouw.

Ze nam contact op met parkwachters in de hoop dat die haar geliefde ring hadden gevonden, maar zonder resultaat. "Je kan begrijpen hoe groot mijn opluchting was toen ik precies drie weken en een dag later Roxy uitliet in Arrowe Park. Ze was aan het ravotten en wilde dat ik een stok voor haar weggooide." 

Slecht weer

Toen Brady de stok pakte, gebeurde het ondenkbare. "Ik boog naar de grond en zag de ring op het gras liggen. Ik kon niet geloven dat 'ie daar al die tijd gelegen heeft. Ik dacht de ring nooit meer terug te zien. Zeker omdat het de afgelopen tijd zulk slecht weer was, had ik verwacht dat de ring in de grond zou zijn gezakt."

De vrouw beseft dat het geluk aan haar zijde is en zegt tegen de website. "Ik heb veel mazzel gehad, temeer omdat de parkwachters zeiden dat het gras een paar dagen later zou worden gemaaid. Ze voegt eraan toe: "Ik ben Roxy erg dankbaar dat ze me naar de ring heeft geleid."